FOOTPRINT

Fotograf: Sarah Sofie Nørbo. Klik for at se flere billeder

En danse- og musikforestilling opført i Tivolis Koncertsal, september 2012 og på turné i Indien, december 2016. Turnéen blev støttet af den danske ambassade i Indien og Kulturstyrelsen. Prøverne foregik i Auroville, Indien. Læs rapporteringen fra turnéen

Footprint tager os med på en vandring igennem de fodspor, vi sætter, når vi oplever sorg og kærlighed. Forestillingen sker i et kulturmøde mellem danske og indiske kunstnere, der hver især bringer forskellige aspekter fra begge kulturer med ind i projektet.

Kunstnerne bag produktionen Footprint er den danske pianist og komponist Niels Lan Doky, hans danske trio, og en vifte af nogle af Indiens mest fremtrædende musikere, såsom Purbayan Chatterjee, Prabhu Edouard og Hamza Rahimtulla. Den danske koreograf, Birgitte Bauer-Nilsen, skaber koreografien til de højt estimerede danske og indiske dansere.

Birgitte Bauer-Nilsen og Niels Lan Doky var i foråret 2012 i Indien for at diskutere og skabe de første elementer til Footprint i samarbejde med Hamza Rahimtulla og danserne fra Attakkalari.

Forestillingen vil, som en del af festivalen India Today/Copenhagen Tomorrow, gå på opdagelse i variationer og ligheder mellem dansk og indisk kultur. Når de to kulturer mødes, både i form af musik og dans, vil det blive et nyskabende samspil mellem traditionelle indiske musikinstrumenter, moderne akustisk jazz, electronica, contemporary og klassisk indisk dans, kampsport, og moderne dans, ballet og release-teknik. De indiske kunstnere tager udgangspunkt i det traditionelle, samtidig med at de i et moderne Indien forsøger at give musikken og dansen et internationalt og nutidigt udsyn.

Omtale, Terpsichore d. 2. sept. 2012

Billederne til venstre er fra turné i Indien, dec. 2016. Klik for at se flere.